Kalkoen met citroen met een groente- en aardappelstoofschotel

Kalkoen met citroen met een groente- en aardappelstoofschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kalkoen met citroen met een groente- en aardappelstoofschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 15 g (fijngehakt)
    • 400 g kalkoenfilets (in reepjes van 0,5 cm.)
    • 5 el Becel keuken vloeibaar
    • 2 gele paprika's (in kleine stukjes)
    • 1 citroen (rasp en daarna plakjes)
    • 300 g peultjes
    • 800 g krieltjes (panklaar)
    • 150 g cherrytomaatjes
    • 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
    • 2 el bouillonpoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe 2 eetlepels vloeibare margarine in een hete braadpan. Voeg als de grote belletjes in de margarine beginnen te verdwijnen de aardappelen, paprika en de citroenrasp toe. Roerbak 3 minuten.

  2. Voeg 250 ml warm water toe en 1 eetlepel bouillonpoeder. Laat 15 minuten stoven.

  3. Doe de peultjes erbij en na 3 minuten de tomaatjes. Laat nog 2 minuten stoven. Roer er de helft van de peterselie door.

  4. Bestrooi de kalkoenreepjes met 1 eetlepel bouillonpoeder. Doe 2 eetlepels vloeibare margarine in een hete koekenpan. Bak daarin de kalkoen in 4 minuten rondom bruin. Leg de plakjes citroen er bovenop. Schep om en warm 2 minuten door.

  5. Verhit 1 eetlepels margarine in een steelpan. Fruit de knoflook en de rest van de peterselie in 2 minuten.

  6. Verdeel de stoofschotel en de kalkoen over 4 borden. Schep de gefruite knoflook met peterselie over de kalkoen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!