Kalkoen uit de wok met broccoli

Kalkoen uit de wok met broccoli

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kalkoen uit de wok met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kalkoenfilets
    • peper en zout
    • 500 g broccoli
    • 1 rode paprika
    • 1 ui
    • 1 el ketchup
    • 3 el
    • 2 el
    • 2 el
    • 1 cm verse gember
    • 1 teentje knoflook
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd hem in reepjes. 

  2. Snijd de kalkoen in blokjes. Rasp de gember fijn. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in lichtgezouten water met citroensap. Spoel meteen af onder koud water en laat uitlekken.

  4. Meng de ketchup met de sojasaus en de gember. Vermeng met de kalkoenblokjes en laat 5 minuten marineren.

  5. Neem de kalkoen uit de marinade en dep droog. Verhit de olie in een wok en bak het vlees aan. 

  6. Voeg broccoli, paprika, ui, knoflook en de marinade toe. Roerbak 5 tot 8 minuten. Kruid met peper en zout en serveer met rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!