Kalkoenfilet met cranberrysaus

Kalkoenfilet met cranberrysaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kalkoenfilet met cranberrysaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kalkoenfilets
    • 50 g margarine
    • 700 g sperziebonen (diepvries of vers)
    • 4 el cranberrycompote
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 50 g walnoten
    • 1 kg aardappelen vastkokend
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook in water met zout de aardappelen in 20 minuten gaar.

  2. Smelt in een braadpan 25 g margarine. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en braad het vlees in 20 minuten gaar.

  3. Kook in water met zout de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.

  4. Neem de kalkoenfilet uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten.
  5. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de cranberrycompote met 150 ml water toe en verwarm nog 2-3 minuten.

  6. Giet de sperziebonen af. Schep de walnoten met de resterende 25 g margarine en zout en peper naar smaak erdoor.

  7. Snijd de kalkoenfilet in plakken en leg met de bonen op een schaal. Serveer met de cranberrysaus en aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!