Kalkoenfilet met kruidenvulling

Kalkoenfilet met kruidenvulling

Met een tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kalkoenfilet met kruidenvulling

Ingrediënten voor 6 personen
    • 1 bosje lente-ui
    • 2 teentjes
    • 0.5 bosje koriander
    • 0.5 bosje bladpeterselie
    • 2 takjes
    • 2 takjes
    • 50 ml
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 700 g kalkoenfilets
  • Voor de rucolapuree

    • 800 g aardappels
    • 100 g rucola
    • melk
    • nootmuskaat
    • peper en zout
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Spoel en de droog de koriander en de peterselie. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze grof. Hak de lente-uitjes met de kruiden en de rucola fijn in de keukenmachine (of gebruik een vijzel/ staafmixer). Voeg een flinke scheut olijfolie toe, kruid met peper en zout.

  3. Snijd de kalkoenfilet overlangs open, maar niet helemaal door. Kruid met peper en zout. Bestrijk de filet met de kruidenpasta en rol dicht. Bind vast met keukentouw.

  4. Leg de rollade in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Leg er de tijm, rozemarijn en knoflook bij. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat ongeveer 30 minuten garen in de oven.

  5. Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezout water. Giet af en laat even uitdampen. Maak de rucola schoon en hak de blaadjes grof. Pureer de aardappelen met wat margarine en een scheutje melk. Meng er de rucola door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Snijd de rollade voor het serveren in plakken. Serveer met de rucolapuree.

  7. Tip van Sandra: verse kruiden over? Maak er een bosje van, wikkel er een touwtje omheen en hang op z'n kop te drogen op een warme en droge plaats.

Misschien vind je dit ook wel lekker!