Kalkoenrolletjes in pancetta, met kanstanjepuree

Kalkoenrolletjes in pancetta, met kanstanjepuree

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Kalkoenrolletjes in pancetta, met kanstanjepuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kalkoenfilets (van 150g)
    • 200 g voorgegaarde kastanjes
    • 1 ei
    • 2 el
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje kruidnagel (gemalen)
    • 1 el tijm (gehakte)
    • 8 plakjes
    • 8 blaadjes
    • 2 el olijfolie
    • 200 ml
    • 200 ml
    • peper
    • zout
    • 80 g cranberry's (gedroogde)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Week de cranberry’s in lauw water en laat uitlekken. Dep de filets droog en snijd ze in de lengte. 

  2. Hak de kastanjes fijn en vermeng deze met het ei, de parmezaan, de helft van de cranberry’s, de specerijen en de tijm. Kruid met peper en zout. 

  3. Vul de filets met dit mengsel. Kruid de buitenkant van de filets en omwikkel met spek. Leg op elk rolletje een salieblaadje en bind vast met keukentouw.

  4. Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Blus af met de wijn. Voeg de rest van de cranberry’s toe, kruid met peper en zout, overgiet met bouillon en laat onder de deksel op matig vuur ca. 15 minuten sudderen.

  5. Haal de rolletjes uit de saus. Laat die eventueel nog wat inkoken en breng op smaak. Verwijder het keukentouw. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de saus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!