Kalkoenschenkel op Italiaanse wijze

Kalkoenschenkel op Italiaanse wijze

Mag even duren Makkelijk Duur

Kalkoenschenkel op Italiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 kalkoenfilets (kalkoenschenkels)
    • sinaasappelschil
    • 1 el peterselie (gehakt)
    • 1 glas witte wijn (droge)
    • bloem
    • peper en zout
    • 400 g tomatenblokjes
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Wentel de kalkoenschenkels in bloem en schud het overtollige bloem eraf. Kruid met peper en zout.

  2. Bak de schenkels aan beide kanten goudbruin in een ovenvaste pan met margarine. Blus met de witte wijn en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Kruid naar smaak nogmaals met peper, zout en voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

  3. Zet de pan 45 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!