Kalkoenspiesjes met ananassalsa

Kalkoenspiesjes met ananassalsa

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kalkoenspiesjes met ananassalsa

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 limoenen
    • 500 g tomaten (in stukken)
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 7 el Bertolli olijfolie
    • 4 grote kruimige aardappelen (schoongeboend)
    • 1 el platte peterselie (fijngehakt)
    • 0.25 ananas
    • 4 kalkoenschnitzels (à 100 gr, in lange repen)
    • 4 barbecuespiesen of satéprikkers
    • 1 el gorgonzola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schep de kalkoenrepen om met de cajunkruiden en 2 eetlepels olijfolie. Rijg de kalkoenrepen aan spiesen.

  2. Leg de aardappelen in een magnetronschaal. Pof ze op vol vermogen in de magnetron in 10 minuten gaar.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de kalkoenspiesjes in 5 minuten bruin en gaar.

  4. Snijd de harde kern uit de ananas en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de ananas met de helft van de ui, de peterselie en het sap van 1 limoen.

  5. Maak de tomaten aan met de rest van de ui, het sap van de 2e limoen, de resterende 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  6. Leg de aardappelen met de kalkoenspiesjes op 4 borden. Schep er de ananassalsa over en serveer met de tomatensalade.

  7. Tip: snijd de rest van de ananas in blokjes en serveer als dessert met Griekse yoghurt, honing en geroosterd amandelschaafsel.