Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

Ingrediënten voor 4 personen
    • 800 g kalkoenen (stoofvlees)
    • 30 g shiitake's (gedroogd)
    • verse kervel
    • 100 ml
    • 1 eidooier
    • 200 ml
    • peper en zout
    • 2 sjalotten
    • margarine
  • Voor de Risotto

    • 250 g
    • truffelolie
    • 3 el
    • 100 ml
    • 1 l kippenbouillon
    • boter
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 sjalotten
Meer dan 1 uur

  1. Week de champignons 20 à 30 minuten in lauwwarm water. Giet het weekvocht door een zeef om het zand eruit te verwijderen en zet opzij. Kruid het kalkoenstoofvlees met peper en zout. Pel en snipper de sjalotten, stoof ze glazig in een klontje boter. Voeg het kalkoenstoofvlees toe en kleur rondom.

  2. Schenk de wijn bij het vlees en laat een kwartier afgedekt garen. Voeg 4 eetlepels van het shiitakeweekvocht toe en laat nog een halfuur sudderen.

  3. Laat de paddenstoelen uitlekken in een vergiet, dep ze droog met wat keukenpapier en roerbak ze 3 minuten in wat boter.

  4. Voeg de room en de shiitake toe aan het stoofpotje, roer en laat wat inkoken. Haal van het vuur. Roer de eidooier los met wat saus en meng dat bij de rest in de pan. Verhit opnieuw om te binden, maar laat niet koken.

  5. Pel en snipper de sjalotten voor de risotto, fruit ze glazig in boter en olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak de korrels glazig. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten verdampen. Schenk er beetje bij beetje warme bouillon bij en roer telkens tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg dan pas opnieuw bouillon toe. Laat de rijst wellen onder voortdurend roeren tot deze zacht en romig, maar nog beetgaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten).

  6. Neem de pan van het vuur en roer er een klontje boter en de kaas door. Breng op smaak met truffelolie, peper en zout.

  7. Schep de truffelrisotto in een ring en duw zachtjes aan. Lepel er een beetje kalkoenstoofvlees over en werk af met verse kervel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!