Kaneelkarbonade met appel en roomzuurkool

Kaneelkarbonade met appel en roomzuurkool

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kaneelkarbonade met appel en roomzuurkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 2 kleine handappels (bijv. Elstar)
    • 25 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 1 pakje crème fraîche (125 ml)
    • 500 g verse zuurkool
    • 4 schouderkarbonades
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 2 uien (in ringen)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Bestrooi de karbonades met de kaneel, zout en peper. Smelt de margarine in een koekenpan. Bak het vlees in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verwarm intussen de zuurkool in het eigen vocht.
  4. Neem het vlees uit de pan. Fruit de uiringen in het bakvet. Bak de appelpartjes ca. 3 minuten mee.

  5. Roer de crème fraîche met peper door de zuurkool.

  6. Verdeel de zuurkool en de kaneelkarbonades met de uiringen en appelpartjes over 4 borden. Serveer met de aardappelen.

  7. Tip van Sandra: stoof zuurkool in bier (1 flesje) en een scheut water. Extra smaakmakers die je kunt toevoegen zijn: 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngehakte knoflooktenen, kort bakken. Zuurkool erbij en 1 tl paprikapoeder en 1 tl karwijzaad. Na 2 uur is je zuurkool heerlijk zacht en mild van smaak.