Karamelijstaartjes met amandelcrunch

Karamelijstaartjes met amandelcrunch

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Karamelijstaartjes met amandelcrunch

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g blanke amandelen
    • 1 mespuntje zout
    • 1 eiwit
    • 1 tl gemalen kardemom
    • 1 tl kaneel
    • 40 g
    • 1 bak Hertog Romige Karamel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bekleed (hart)vormpjes met plasticfolie. Schep het ijs erin, druk goed aan en strijk glad. Zet terug in de vriezer.

  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop het eiwit los. Meng er suiker, kaneel, kardemom en zout door. 

  3. Haal de noten door het eiwitmengsel en schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven, schep de noten om en zet weer 10 minuten in de oven. Laat even afkoelen.

  4. Trek de ijstaartjes aan de folie uit de vormpjes. Leg ze op een bordje en druk de amandelen tegen de zijkant aan.

Misschien vind je dit ook wel lekker!