Karameltaart met frangipane en appel

Karameltaart met frangipane en appel

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Karameltaart met frangipane en appel

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 1 ei (voor de bodem)
    • snufje zout
    • vanille-extract
    • 2 eieren (voor de frangipane)
    • 125 g (voor de frangipane)
    • 125 g
    • 40 g
    • 120 ml
    • 10 g
    • 2 appels
    • amandel (gehakt)
    • 100 g (fijne)
    • 90 g (fijne)
    • 150 g margarine (voor de bodem)
    • 125 g margarine (voor de frangipane)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng met de handen alle ingrediënten voor de taartbodem tot een glad beslag. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Meng voor de frangipane de boter met 1 ei. Doe er de helft van de broyage (de 125 gram poedersuiker met 125 gram amandelpoeder) bij. Voeg het tweede ei en de rest van de broyage toe en meng tot een luchtig beslag. Zeef de bloem en spatel dit door het mengsel.

  4. Maak nu de karamel. Klop de room half op met de honing. Laat in een pannetje 1/3 van de suiker op een zacht vuurtje smelten, voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en laat karameliseren. Meng er de opgeklopte room doorheen en laat 3 minuten koken, roer voortdurend.

  5. Rol het deeg uit en leg het in serveerringen. Prik de bodem in met een vork. 

  6. Schil de appelen en snijd ze in blokjes of plakjes. Spuit met de spuitzak een beetje frangipane in elke ring. Schik er enkele stukjes of schijfjes appel op. Vul verder op met frangipane.

  7. Bak de taartjes 15 minuten in de oven, haal ze uit de oven en vul ze tot de rand met karamel. Laat volledig afkoelen. Versier naar smaak met gehakte amandelen of pistachenootjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!