Karbonade met sinaasappelvinaigrette

Karbonade met sinaasappelvinaigrette

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Karbonade met sinaasappelvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 sinaasappel
    • 4 haaskarbonades
    • 1 el munt (in reepjes)
    • 1 tl mosterd
    • 5 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de sperziebonen in 8 minuten knapperig gaar. 

  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de karbonades in 4 minuten per kant bruin en gaar.

  4. Boen intussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers het sap uit.
  5. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel sinassappelrasp, de mosterd, de munt en zout en peper naar smaak.

  6. Verdeel de karbonades over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer met de aardappelen en de sperziebonen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!