Karnemelkterrine met perzik

Karnemelkterrine met perzik

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Karnemelkterrine met perzik

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 takjes
    • 1 tl citroensap
    • 1 perzik (vers)
    • 2 eiwitten
    • 350 ml
    • 8 blaadjes
    • 100 g
    • 2 cl perziken (likeur)
    • 3 el
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Hak de helft van de perziken in fijne blokjes. Klop de eiwitten stijf. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water. Meng de monchou met de karnemelk.

  2. Pureer de andere helft van de perziken met een beetje van de siroop. 

  3. Smelt de blaadjes gelatine op laag vuur met 2 eetlepels gepureerde perzik, de honing en het citroensap. Roer de gelatine door de karnemelk en de monchou. Voeg de blokjes perzik er aan toe.

  4. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de terrinevorm. Zet de terrine vervolgens 3 uur in de koelkast.

  5. Meng de perzikpuree met de likeur en het citroensap. Wrijf de puree met een pollepel door een fijne zeef.

  6. Verdeel de saus over bordjes. Snijd de terrine in plakken en leg de plakjes op de saus. Garneer het dessert met een kwartje verse perzik en de takjes citroenmelisse.