Kebabspiesjes met kruidige couscous

Kebabspiesjes met kruidige couscous

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kebabspiesjes met kruidige couscous

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje peterselie
    • 1 ui
    • 1 blik kikkererwt
    • 400 g kebabspiesjes
    • 4 el olijfolie
    • 4 pruim-tomaten
    • 300 g
    • 1 el harissa
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de kebabspiesjes in een koekenpan met 2 eetlepels olie. Bak de kebabs in 8-10 minuten bruin en gaar.

  2. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de ui en tomaat 2 minuten.

  3. Voeg de harissa (of meer naar smaak) toe en bak nog 1 minuut.

  4. Schep de couscous en kikkererwten erdoor. Schenk 500 ml water in de pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.

  5. Roer de couscous los met een vork. Meng de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Verdeel de couscous over 4 borden en leg er de kebabs bij. Lekker met knoflooksaus en een partje citroen of limoen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!