Kebabspiesjes met kruidige couscous

Kebabspiesjes met kruidige couscous

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kebabspiesjes met kruidige couscous

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje peterselie
    • 1 ui
    • 1 blik kikkererwt
    • 400 g kebabspiesjes
    • 4 pruimtomaten
    • 4 el olijfolie
    • 300 g
    • 1 el harissa
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de kebabspiesjes in een koekenpan met 2 eetlepels olie. Bak de kebabs in 8-10 minuten bruin en gaar.

  2. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de ui en tomaat 2 minuten.

  3. Voeg de harissa (of meer naar smaak) toe en bak nog 1 minuut.

  4. Schep de couscous en kikkererwten erdoor. Schenk 500 ml water in de pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.

  5. Roer de couscous los met een vork. Meng de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Verdeel de couscous over 4 borden en leg er de kebabs bij. Lekker met knoflooksaus en een partje citroen of limoen.

Weinig tijd om te koken? Dan is dit iets voor jou! 5x supersnel op tafel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!