Bobotie met sperziebonen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Bobotie met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 125 ml crème fraîche
    • 1 groene appel
    • 300 ml
    • 1 pak Knorr Wereldgerecht bobotie
    • 350 g
    • 400 g sperziebonen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 210 °C. Maak de sperziebonen schoon en snijd de appel in blokjes.

  2. Bak het gehakt rul in een koekenpan of wok. Voeg de inhoud van het zakje ‘kruidenmix’ en de sperziebonen toe en bak deze 5 minuten mee.

  3. Voeg aan het gehaktmengsel als eerste de inhoud van het zakje ‘saus’ toe, vervolgens 300 ml koud water en 125 ml crème fraîche. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verhit deze 1 min. mee.
  4. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het in de oven gedurende 14 à 16 minuten goudbruin worden.

  5. Kook intussen de rijst in ruim water in 10 minuten gaar. Giet de rijst af en laat deze uitlekken. Roer even door voor het serveren.

  6. Smaaklike eete! (Eet Smakelijk!)

Bobotie maken? Met een pak Knorr Wereldgerechten Zuid-Afrikaanse Bobotie maken is dat heel eenvoudig. Deze bobotie met sperziebonen staat ook nog eens in een half uur op tafel. 

Ook een goed idee: Indiase Tikka Masala met kipfilet

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!