Kerrie-ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

Kerrie-ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kerrie-ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappel
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 scheuten
    • allesbinder (een paar eetlepels)
    • 2 uien
    • 2 tl
    • 700 g bloemkool
    • 1 bouillonblokje (kip)
    • 350 g (mager) rundergehakt
    • 6 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zet een pan water op voor het koken van de aardappels en de bloemkool. Schil de aardappels en snijd ze eventueel in tweeën. 

  2. Kook de aardappels ca. 20 minuten en de bloemkool ca. 12 minuten. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje, de knoflook en het kerriepoeder aan.

  3. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Als de ui wat zachter is geworden, voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt rul.

  4. Als het gehakt gaar is, voeg dan het water en bouillonblokje toe. Warm op en voeg de kookroom toe.

  5. Roer alles even door en voeg zoveel allesbinder toe totdat de saus de goede dikte heeft. Proef en voeg naar wens extra kerrie toe. 

  6. Prak de gare bloemkool een beetje fijn met een vork. Snijd de gekookte aardappels in schijfjes.

  7. Voeg op het laatste moment de bloemkool en de peterselie aan de saus toe. Roer het geheel goed door elkaar.

  8. Vet een ovenschaal en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hier de helft van het sausje overheen. Vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes en dan als laatste de andere helft van het sausje. Strooi naar wens nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.

  9. Zet de ovenschotel voor ca. 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Misschien vind je dit ook wel lekker!