Kerriekip met rijst

Kerriekip met rijst

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Kerriekip met rijst

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 gele paprika
    • 1 chilipeper
    • 2 el (of peterselie)
    • 400 ml
    • 200 g
    • 1 el kerriepoeder
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 0.5 ananas (je kunt ook ananas uit blik gebruiken)
    • 500 g kipfilets
    • 2 lente-uitjes
Minder dan 30 minuten

  1. Snijd de kip in lange brede repen. Maak de paprika en ananas schoon en snijd ze in blokjes. Spoel de lente-ui en snijd in ringen. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem in ringen.

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bak de kipreepjes krokant in olijfolie. Kruid met peper, zout en het kerriepoeder. Voeg de in blokjes gesneden ananas, paprika en chilipeper toe en roerbak even verder.

  4. Voeg dan de kokosmelk toe en breng verder op smaak met peper en zout. Laat even inkoken.

  5. Bestrooi de kip met de lente-uiringen en gehakte koriander en serveer met de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!