Kersen kruimeltaart

Kersen kruimeltaart

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Kersen kruimeltaart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g kersen zonder pit (optioneel, 2 potten)
    • 500 g (+ extra)
    • 90 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 zakje bakpoeder
    • 125 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 3 eieren
    • 2 el custardpoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de rand van een taartvorm in en bestuif met bloem. Schud de overtollige bloem uit de vorm. Bekleed de bodem met bakpapier. (Indien je kersen uit pot gebruikt, laat deze goed uitlekken.)

  3. Roer 500 g bloem met de poedersuiker, de vanillesuiker en de bakpoeder in een kom door elkaar. Snijd de margarine in blokjes en voeg ze met de eieren aan het bloemmengsel toe en kneed alles met de toppen van de vingers tot een kruimelig mengsel.

  4. Houd 1/4 deel van het deeg apart en zet tot gebruik in de koelkast. Kneed de rest tot een samenhangend deeg en bekleed de vorm ermee. Druk de randen tot de helft van de vormrand.

  5. Strooi de custard over de bodem en verdeel de kersen en de deegkruimels erover.

  6. Bak de taart in de voorverwarmde in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.
  7. Tip: aan de slag met nog meer vers zomerfruit? Probeer deze taart met aardbeien eens!

Misschien vind je dit ook wel lekker!