Kerstcake met cranberry's

Kerstcake met cranberry's

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Iets duurder

Kerstcake met cranberry's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 50 g amandelen (gemalen)
    • 100 g
    • 4 eieren (gesplitst)
    • 60 g
    • 1 mespuntje kaneel
    • 2 el pistaches
    • 1 steranijs
    • 0.5 kaneelstokje
    • 100 ml
    • 1 citroen (geraspte schil)
    • 1 el maïszetmeel
    • 75 g
    • poedersuiker
    • 250 g cranberry's
    • 100 g margarine
  • Extra nodig:

    • bakvorm (stervormig)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Klop de eidooiers schuimig met de margarine en de suiker. Voeg toe.

  2. Klop de eiwitten stijf. Meng bloem, amandelen en kaneel. Roer de chocolade erdoor. Spatel de eiwitten erdoor. Doe het beslag in een beboterde (stervormige) vorm. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en ontvorm.

  3. Spoel de cranberry's goed af en laat ze uitlekken. Houd 2 eetlepels rode wijn apart en laat de rest met de cranberry's, kristalsuiker, kaneel, steranijs en geraspte citroenschil 10 minuten sudderen in een steelpan.

  4. Haal het kaneelstokje en de steranijs eruit. Klop het maïszetmeel los in 2 eetlepels rode wijn en bind er de compote mee. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  5. Bestuif de cake met de poedersuiker. Schep de cranberrycompote in het midden en werk af met pistachenoten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!