Kersttulband

Kersttulband

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kersttulband

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten:

    • 250 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 250 g
    • 2 zakjes
    • 4 eieren
    • 50 ml
    • 0.5 zakje bakpoeder
    • 250 g
  • Voor een extra toplaag:

    • chocolade (voor een topping van gesmolten chocolade )
    • poedersuiker (voor een glazuurlaag)
  • Extra nodig:

    • tulbandvorm en mini-tulbandvorm of briochevormpje
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 ºC.
  2. Klop de margarine met de suikers (met de mixer met gardes) romig. Klop er een voor een de eieren door, voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop als laatste de melk erdoor.

  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snuf zout boven de kom en mix tot een egaal deeg.
  4. Schep eerst een beetje deeg in een kleine tulbandvorm. Verdeel het resterende deeg in een ingevet of siliconen grote tulbandvorm.
  5. Bak de tulbanden in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur mooi bruin en gaar. Haal de kleine tulband na 15-20 minuten uit de oven. Doe dit snel zodat de grote tulband niet inzakt!
  6. Controleer beide tulbanden of ze gaar zijn door er met een metalen (bbq)-spies of satéprikker in te prikken: komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.
  7. Laat de tulbanden 15 minuten in hun vorm rusten, stort ze en laat ze verder afkoelen op een taartrooster. Zet de kleine tulband op de grote en bestuif ze royaal met een zeefje met poedersuiker. Of voorzie ze van een feestelijke toplaag, zie tip.
  8. Tip: een feestelijke toplaag kun je maken door gesmolten chocolade over de cake te verdelen. Of een citroenglazuur van poedersuiker losgeroerd met citroenlikeur (bijv. limoncello). Vind je cointreau, whiskey of px-sherry lekkerder, dan kan dat natuurlijk ook. Een alcoholvrij glazuur maak je met water, melk, sinaasappelsap of limonadesiroop.

Pak uit met Kerst! Wij verzamelden de 8 mooiste kerstcakes

Misschien vind je dit ook wel lekker!