Kibbeling met aardappelschotel

Kibbeling met aardappelschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kibbeling met aardappelschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 pak kibbeling (á 490 g)
    • 1 el tijm
    • 1 rode ui, gesneden
    • 1 el paprikapoeder
    • 500 g sperziebonen
    • 2 paprika’s
    • 800 g aardappels
    • 1 snufje zout en peper
    • 200 g tomatenblokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 220ºC en bak de kibbeling af volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Zet een pan water op en kook de sperziebonen ca 8 minuten.

  3. Schil de aardappels en snijd in blokjes of plakjes.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes of plakjes met de kruiden ca 15-18 minuten, totdat ze zacht zijn. Zet het vuur niet te hoog en roer af en toe.

  5. Ondertussen snijd je de paprika en ui in stukjes. Na ongeveer 12-13 minuten. als de aardappels bijna klaar zijn, voeg je de paprika, ui en tomatenblokjes toe en bak je die een paar minuten mee.

  6. Voeg de laatste minuut de sperziebonen toe, even roeren en klaar! Serveer de aardappelschotel met de kibbeling en smullen maar.
  7. Aantal kcal: 369 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!