Feestelijke ei-muffins

Feestelijke ei-muffins

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Feestelijke ei-muffins

Ingrediënten voor 12 personen
  • Voor 12 muffins:

    • 0.5 bakje champignon
    • 1 rode paprika
    • peper en zout
    • 6 eieren
    • 4 fijngesneden bosuitjes
    • 50 g geraspte kaas jong belegen
    • 5 zongedroogde tomaten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bedenk een lekkere combinatie van groente, vlees, vis waar jij je ei muffins mee wilt vullen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Breek de eieren in één grote schaal en klop het tot één glad mengsel. Voeg wat peper en zout toe.
  4. Snijd alle groenten en kruiden in hele kleine stukjes en doe in elk muffinpapiertje verschillende variaties (leuk taakje voor de kids).

  5. Vul daarna de muffinplaat op met het eimengel en bestrooi de top met wat geraspte kaas.
  6. Doe de muffinplaat in de oven en bak ze voor ca. 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  7. Je kan de vullingen variëren met verschillende soorten groente, kaas, vlees of vis. Denk hierbij aan serranoham, geitenkaas, hamblokjes, tonijn, gerookte zalm etc.

Tip: kijk voor meer inspiratie ook eens naar dit recept voor kidsproof eimuffins.

Misschien vind je dit ook wel lekker!