Pompoentaart

Pompoentaart

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Pompoentaart

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 tl
    • 15 g rucola
    • 2.5 el Becel met een vleugje olijfolie (25 g)
    • 0.5 el geschaafde amandelen
    • 500 ml
    • 0.5 tl gemalen komijn
    • 2 tl pittige kerriepoeder
    • 500 g pompoen, in blokjes
    • 2 eieren
    • 2 uien
    • 115 g
    • 115 g magere kwark
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Pel en snijd de uien in dunne partjes. Roer de kwark met 2 eetlepels van de vloeibare margarine door elkaar. Voeg de bloem en de oregano toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Bekleed de met bakpapier beklede vorm ermee. 

  3. Verhit de rest van de margarine in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak 3 minuten op een hoog vuur mee.

  4. Schenk er 150 ml water bij en voeg het kerriepoeder, de komijn en peper naar smaak toe. Stoof de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.

  5. Neem de deksel van de pan en laat zo nodig de rest van het vocht inkoken. Schep de pompoen op een groot bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
  6. Klop de eieren met de melk en peper naar smaak los. Schep het eimengsel met de pompoen door elkaar en verdeel het over de bodem van de vorm. Strooi het amandelschaafsel erover.

  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten gaar. Snijd de pompoentaart in punten en bestrooi met de rucola.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!