Kikkererwten stoof met chorizo en wortel

Kikkererwten stoof met chorizo en wortel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kikkererwten stoof met chorizo en wortel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 grote ui (gesnipperd)
    • 1 droge chorizo worst (in plakjes/blokjes)
    • 250 g wortels (in blokjes)
    • 1 courgette of aubergine (ca. 300-400 g, in blokjes)
    • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
    • 150 g gedroogde abrikozen (in blokjes)
    • 2 blikken kikkererwten (à 400 g, uitgelekt)
    • paprikapoeder (pittige)
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit vloeibare margarine in een soeppan en fruit de uisnippers. Voeg de chorizo en de wortel toe en fruit even mee.
  2. Voeg na ca. 5 minuten de courgette- of aubergineblokjes, de tomatenpuree, de stukjes gedroogde abrikoos en een scheut water toe en stoof op laag vuur nog ca. 10 (courgette) of 15 (aubergine) minuten.
  3. Voeg de laatste 3 minuten de kikkererwten toe en verwam nog even goed mee.
  4. Breng op smaak met pittige paprikapoeder en zout.
  5. Aantal kcal: ca. 654 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!