Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Kikkererwtensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g gedroogde kikkererwten (of 400 g kikkererwten uit blik)
    • 1 (biologische) citroen
    • 2 el olijfolie
    • 1 kleine ui
    • 2 teentjes
    • 1 wortel
    • 1 stengel bleekselderij
    • 2 el Blue Band Iedere Dag
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 0.5 tl komijnpoeder
    • 3 Knorr Groentebouillon tabletten
    • 2 laurierblaadjes
    • 3 el verse platte peterselie (fijngehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Week de kikkererwten 24 uur in ruim water. Giet ze af en spoel met koud water. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel, maak de bleekselderij schoon en hak ze fijn.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een soeppan en fruit de ui goudgeel en glazig. Voeg de knoflook, de oregano en de komijn toe en bak nog 2 minuten. Roer goed zodat het niet aanbrandt. Voeg 1¼ l water, de bouillontabletten, de kikkererwten, de citroenrasp en de laurierblaadjes toe.
  3. Breng alles aan de kook, temper het vuur en kook de kikkererwtensoep 30 minuten op een laag vuur of totdat de kikkererwten gaar zijn. Wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt in de kooktijd 15 minuten.
  4. Voeg het citroensap toe en schep de soep in borden of kommen. Garneer met de peterselie. Lekker met vers knapperig boerenbrood.
Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!