Kikkererwtenstoof met yoghurt

Kikkererwtenstoof met yoghurt

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kikkererwtenstoof met yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tl milde paprikapoeder
    • 4 el Turkse of Griekse yoghurt
    • 1 ui in ringen
    • 1 blik kikkererwt (uitgelekt)
    • 1 rode puntpaprika (in reepjes)
    • 2 el Becel Olie Blend
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 300 g
    • 3 el platte peterselie (grofgehakt)
    • 2 blikken gepelde tomaten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 5 minuten mee. Schep het paprikapoeder erdoor en voeg de blikken tomaat toe.

  3. Schep de kikkererwten erdoor en stoof ze 10 minuten met de deksel op de pan. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de rijst met de kikkererwtenstoof over 4 diepe borden of kommen. Schep er een lepel yoghurt op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!