Kimchi

Kimchi

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Kimchi

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 lente-uitjes (in staafjes)
    • 200 g radijzen
    • 6 teentjes knoflook
    • 1 gember, geschild (duimbreed)
    • 4 el
    • 1 chinese kool, in vieren
    • 3 el gedroogde gochugaru
    • 2 el garnalenpasta (www.pit-pit-com)
    • 2 tl witte basterdsuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voordat je begint met koken, houd er rekening mee dat kimchi een paar dagen moet staan voordat het gegeten kan worden!

  2. Verwijder de onderkant van de stukken kool. Snijd ze dan in stukjes van 4 cm en doe ze in een grote kom. Strooi het zout erover en wrijf het er zachtjes met je handen in. 

  3. Schenk er ruim water over en leg er een bord op om de kool onder water te houden. Wacht 2 uur. 

  4. Doe de stukjes kool dan in een vergiet en spoel ze grondig af onder koud water. Laat ze 30 minuten uitlekken.

  5. Doe de knoflook, gember en suiker in de keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Doe die in een andere kom en roer de garnalenpasta en gochugaru erdoor.

  6. Doe de radijs en lente-uitjes in een grote kom. Knijp het overschot aan vocht uit de stukjes kool, voeg ze toe samen met de gochugarupasta. 

  7. Doe een paar wegwerphandschoenen aan en mix alles met je handen grondig door elkaar. Schep de kimchi in een grote weckpot en duw de vaste ingrediënten onder de vloeistof. Sluit de pot.

  8. Laat de kimchi 2–5 dagen op kamertemperatuur fermenteren (zet de pot op een bord om vloeistof die over de rand loopt op te vangen). Check de kimchi elke dag, laat wat van het gas ontsnappen en duw de groenten onder de vloeistof. 

  9. Als de kimchi goed van smaak is, zet je de pot in de ijskast. Dit is ongeveer 3 maanden houdbaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!