Kip-, groente- en aardappelspiesen met pindasaus

Kip-, groente- en aardappelspiesen met pindasaus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kip-, groente- en aardappelspiesen met pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets
    • 150 g kleine champignons
    • 2 el milde kerriepoeder
    • 2 el ketjap manis
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 800 g voorgekookte aardappelparten met schil
    • 450 g wokgroenten (grofgesneden)
    • 1 beker Calvé satésaus (kant & klaar)
    • satéprikkers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  3. Meng in een kom de kipfilet met ½ theelepel peper, een snufje zout, 1 theelepel kerrie, 1 eetlepel ketjap en 1 eetlepel vloeibare margarine. Meng de groenten en de champignons met ½ theelepel peper, een snufje zout, 1 eetlepel margarine. Meng de aardappelpartjes met 1 eetlepel vloeibare margarine, 1 eetlepel ketjap en ½ theelepel kerrie.

  4. Rijg de kipfiletplakjes, het groentemengsel en de aardappelpartjes per soort aan satéstokjes (leg de stokjes eerst in koud water zodat ze niet snel verbranden).
  5. Rooster de spiesjes bruin en gaar: de kipspiesjes en de aardappelspiesjes in ca. 15 minuten en de groentespiesjes in ca. 10 minuten
  6. Verwarm vlak voor het eten de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Leg op elk bord een paar groente-, kip- en aardappelspiesjes. Geef de warme satésaus er apart bij.

Nèt zo lekker maar dan zonder vlees: Vegetarische saté met rauwkost

Lees ook: Zó grill je als een pro!

Lees ook: 5 tips om slanker te koken

Misschien vind je dit ook wel lekker!