Kip in bananenblad met paksoi

Kip in bananenblad met paksoi

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kip in bananenblad met paksoi

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 limoenen
    • 2 el (grof gehakt)
    • 1 rode peper (ontzaad en in ringetjes)
    • 1 mango (in kleine blokjes)
    • 8 cocktailprikkers
    • 4 el
    • 4 kleine kipfilets (à125 gr)
    • 4 bananenbladeren (of aluminiumfolie)
    • 2 struiken paksoi (in brede repen)
    • 2 el
    • 300 g pandanrijst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de bananenbladeren af. Leg ze in een kom en schenk er kokend water op zodat het blad soepeler wordt.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen en verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Leg in het midden van elk blad een kipfilet. Verdeel er de peperringetjes, de mango, het sap van 1 limoen en 2 eetlepels olie over. Vouw de bladeren dicht en steek vast met de prikkers. Bak de kip in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de paksoi in 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met sojasaus en peper.

  5. Verdeel de kippakketjes over 4 borden, vouw ze open en bestrooi met de koriander. Schep er een beetje paksoi bij en serveer met de rijst en extra sojasaus.