Kip in citroensaus

Kip in citroensaus

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kip in citroensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 (biologische) citroen
    • 500 g kipfilets
    • peper
    • 2 el Knorr strooibouillon (Tuinkruiden)
    • 1 el bloem
    • 2 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 150 ml droge witte wijn
    • 3 el bladpeterselie (fijngehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af. Pers de citroen uit.

  2. Snijd de kipfilets in de lengte schuin middendoor en rol ze, tussen 2 velletjes huishoudfolie, met een deegroller uit tot dunne lapjes (of sla ze dun uit met een stevige steelpan of vleeshamer). Let er op dat de lapjes vlees niet scheuren. Bestuif de lapjes met bloem. 

  3. Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine in een ruime koekenpan en bak de kip ca. 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan.

  4. Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine in de koekenpan en voeg de wijn, de strooibouillon, 150 ml water en het citroensap toe. Breng alles aan de kook, temper het vuur en kook het vocht in ca. 5 minuten iets in.

  5. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Leg de kip in de saus en warm even door. 

  6. Serveer de kip met de saus en garneer met de citroenrasp.

Malse kipfilet in een smakelijke citroensaus. Dunne plakjes kipfilet worden om en om gebakken in een koekenpan en met het bakvet van de kip wordt een heerlijke frisse geurige saus gemaakt. Kip in citroensaus, een feestje op tafel.

Bron: Knorr