Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes

Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kip Kerrie Madras met broccoli en erwtjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g
    • 500 g kipfilets
    • 1 pak Conimex mix voor Kip Kerrie Madras
    • 3 el Conimex wokolie
    • 400 g broccoli (in roosjes)
    • 200 g erwten (diepvries)
    • 4 el fijngehakte koriander
    • 4 el geroosterde pinda's (grof gehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
  2. Snijd de kip in stukjes. Meng de marinademix (uit het pakje) met de wokolie. Voeg de stukjes kip toe en marineer 5 minuten. Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 minuten in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

  3. Laat een wok op een hoog vuur heet worden en roerbak de stukjes gemarineerde kip 5 minuten. Voeg de broccoli en de doperwtjes toe en wok nog 5 minuten. Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur. Schep de helft van de koriander erdoor.
  4. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de kip erover. Bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.

  5. Variatietip: vervang de doperwtjes door een uitgelekt blikje linzen.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!