Kip 'Marengo'

Kip 'Marengo'

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kip 'Marengo'

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 el
    • 1 hele kip (in 8 stukken)
    • 6 el Bertolli vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
    • 1 teentje knoflook
    • 0.5 tl nootmuskaat
    • 200 ml droge witte wijn
    • 300 ml
    • 1 tomaat
    • 1 el citroensap
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wentel de stukken kip door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een diepe braadpan, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de stukken kip en het teentje knoflook in de pan en bestrooi met wat peper, zout en ca. 0.5 theelepel nootmuskaat. Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur rondom bruin.

  2. Voeg de droge wijn toe en kook tot de wijn bijna is verdampt. Roer de vleesbouillon erdoor, leg het deksel op de pan, zet het vuur iets lager en stoof de kip gaar in ca. 1 uur. Snijd ondertussen de tomaat in zeer kleine stukjes.

  3. Houd de gaar gestoofde kip warm in een schaal met een deksel erop. Voeg de tomaat en het citroensap aan het stoofvocht in de pan toe en kook 3 minuten. Verdeel de kip over 4 borden en schep de saus erover. Serveer direct.

Deze kip 'Marengo' is een heerlijk stukje geschiedenis van de improvisatie. De in Bertolli vloeibaar gebakken kip heeft een authenthieke smaak mede dankzij de witte wijn.