Kip met bloemkool en krieltjes

Kip met bloemkool en krieltjes

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Kip met bloemkool en krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g bloemkool
    • 4 kipfilets
    • 1 snufje chilipoeder
    • 1 bouillonblokje
    • 1 el olijfolie
    • 400 g krieltjes
    • 2 takjes tijm
    • 1 teen knoflook
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe in een grote (hapjes)pan met deksel een klein laagje water met ¼ bouillonblokje. Stoom hierin de bloemkool en de krielaardappeltjes in ca. 15 minuten gaar.

  2. Breng de kip op smaak met chilipoeder, peper en zout en bak deze in een scheutje olijfolie gaar. Leg de kip even apart, gebruik het kookvocht van de kip en fruit hierin de knoflook.

  3. Voeg vervolgens een klein scheutje water toe en los hierin 1 bouillonblokje op. Voeg daarna de blaadjes van de tijm toe en laat de jus inkoken tot de juiste dikte.
  4. Giet de bloemkool en aardappeltjes af en serveer met de kip en de jus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!