Kip met bonensalade en ei

Kip met bonensalade en ei

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kip met bonensalade en ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 6.5 el olijfolie
    • 3 el peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
    • 2 eieren
    • 4 kippenbouten
    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend en in blokjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan 1,5 eetlepel olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en bak bruin aan. Voeg een scheut water toe. Braad de kip in 25-30 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

  3. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Kook de eieren in 7 minuten hard. Giet de bonen af. Spoel ze onder stromend water koud. Pel de eieren en snijd ze in parten.

  4. Meng de bonen, de ui, het ei en de peterselie met 2,5 eetlepels olijfolie en zout en peper.

  5. Verdeel de kip met de aardappelblokjes over 4 borden. Serveer met de salade.