Kip met champignons

Kip met champignons

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Kip met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kippenbouten
    • maïszetmeel (eventueel)
    • 400 g champignons
    • 1 bosje lente-ui
    • 250 g sjalotten
    • 250 ml
    • 1 glas witte wijn
    • olie
    • tijm
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de champignons in vieren. Pel en halveer de kleine sjalotten. Snijd de lente-uitjes in de lengte doormidden.

  2. Braad de kippenbouten goudbruin in olie, kruid met peper, zout en wat tijm. Houd even apart.

  3. Fruit in dezelfde pan de sjalotten, champignons en lente-ui kort aan. Blus met de wijn en de gevogeltebouillon.

  4. Voeg de kip er weer bij. Breng op smaak met peper en zout en laat 45 minuten garen. Bind de saus indien nodig met maïszetmeel. Serveer met gestoomde aardappeltjes, bestrooid met peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!