Kip met groene asperges en pistachenoten uit de wok

Kip met groene asperges en pistachenoten uit de wok

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kip met groene asperges en pistachenoten uit de wok

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 kleine verse rode chilipeper
    • 5 cm gemberwortels
    • 1 el rijstazijn (of witte wijnazijn)
    • 500 g kippendijfilet zonder vel
    • 500 g groene asperges
    • 2 el
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
    • 100 g ongezouten pistachenoten
Minder dan 30 minuten

  1. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel fijn. Snijd de kip in dunne reepjes. Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje eraf. 

  2. Roer de sesamolie met de rijstazijn en de chilipeper door elkaar.

  3. Verhit de vloeibare margarine op een hoog vuur in een wok. Roerbak de asperges 2 minuten. Voeg de kip toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten.

  4. Roer de inhoud van het bouillonketeltje, de gemberwortel en het sesamoliemengsel erdoor. Verwarm al omscheppend nog 3 minuten. Schep de pistachenootjes erdoor en serveer direct.

Snel kippendij recept met groene asperges en knapperige pistachenootjes. Een heerlijk doordeweeks wokgerecht vol van kleur en smaak.

Bron: Knorr