Kip met haricots verts

Kip met haricots verts

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kip met haricots verts

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 pak Conimex mie nestjes (mihoen)
    • 200 g haricots verts
    • 50 g oesterzwammen
    • 150 g kippendijfilets (zonder vel)
    • 1 rode ui
    • 1 el pinda (ongezouten)
    • 3 takjes verse kruiden (Thaise of gewone basilicum, koriander en/of munt)
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 zakje Conimex Wok Paste (Soja, Ginger & Black Pepper)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Snijd de uiteinden van de haricots verts. Kook ze 4 minuten in ruim kokend water, giet af en laat uitlekken.

  3. Snijd de grote oesterzwammen doormidden. Snijd de kip in kleine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd vervolgens in reepjes. Hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes van de basilicum, koriander en/of munt.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk de wokolie erin en bak de kip en ui 3 minuten. Voeg de haricots verts en oesterzwammen toe en roerbak 2 minuten. Zet het vuur laag.

  5. Voeg de wokpasta toe, meng goed en warm nog even door. Schep de pinda's erdoor.

  6. Schep de mihoen in 2 grote kommen of diepe borden met daarop het kipmengsel en strooi de kruiden erover.

  7. Tip van Sandra: grofgehakte en geroosterde hazelnoot zijn lekker te combineren met haricots verts.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!