Kip met honing-mosterdkorst

Kip met honing-mosterdkorst

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kip met honing-mosterdkorst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets
    • 800 g aardappels
    • 1 bloemkool
    • 1 el bieslook (gesnipperd)
    • 1 eidooier
    • 500 ml
    • 3 el
    • 1.5 el
    • 100 g walnoten (gehakt)
    • 150 g (vers)
    • 50 g
    • olijfolie
    • nootmuskaat
    • peper
    • zout
    • 100 g margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Houd 1 eetlepel van de noten apart voor de afwerking, meng de rest met het broodkruim. Smelt de helft van de margarine en meng met de mosterd en honing.

  2. Wentel de kip eerst door het honingmengsel en daarna door het broodkruim. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met een klontje margarine, de eidooier, peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.

  4. Smelt de rest van de margarine. Roer er de bloem door en laat even opdrogen. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Verdeel alles over de borden en werk af met de bieslook en de rest van de noten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!