Kip tandoori met bloemkool

Kip tandoori met bloemkool

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kip tandoori met bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets
    • 1 rode peper
    • 2 uien
    • 3 teentjes
    • 4 el crème fraîche
    • 2 tl komijn
    • 1 tl gember
    • 3 tl
    • 2 tl
    • 1 bloemkool
    • 300 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kip in stukjes. Breng de kip op smaak met de kruiden en een klein beetje olie. Meng alles door elkaar en laat het een paar minuten staan.

  2. Giet een beetje olie in een pan en bak de kip gaar in ongeveer 4-5 minuten. Snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper in kleine stukjes.

  3. Voeg dit toe aan de kip. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en ongeveer 200-250 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen.

  4. Zet ondertussen een pan water op en kook de rijst. Voeg de creme fraîche toe. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper. Serveer de kip tandoori met de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!