Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels

Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipballetjes met rozijnen, sperziebonen met maïs en gebakken aardappels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el rozijnen (geweld en fijngehakt)
    • 450 g aardappelpartjes
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 1 blikje mais (200 g)
    • 2 el Croma Mild met Olijfolie
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 el (fijngehakt)
    • 4 el
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 tl kaneel
    • 500 g sperziebonen
    • 450 g scharrelkipgehakt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  2. Meng de sperziebonen met de mais. Meng het gehakt met 1 eetlepel peterselie, 2 eetlepels ei, het paneermeel, de kaneel, het paprikapoeder en de rozijnen. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er 20 kleine balletjes van.

  3. Verwarm de Croma in een pan en bak de gehaktballetjes in ca. 12 minuten bruin.

  4. Bak de aardappelpartjes goudbruin en gaar in Blue Band Vloeibaar.

  5. Maak het bord op met gehaktballetjes, de sperziebonen en de gebakken aardappels. Lekker met wat pijnboompitjes of andere nootjes door het kipgehakt.