Kipburger met bacon en avocado

Kipburger met bacon en avocado

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipburger met bacon en avocado

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 3 el
    • 4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
    • 8 plakken
    • 2 tomaten
    • 1 avocado
    • citroensap
    • 4 broodjes
    • 4 blaadjes
    • 1 rode ui
    • 3 blaadjes verse basilicum
    • 6 el Hellmann's Real
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Begin met het maken van de kipburger. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Hak ook de knoflook en de sjalot fijn. Meng het gehakt met de rode peper, de knoflook, de sjalot, de cayennepeper en het peper en zout. Voeg het ei en het paneermeel beetje bij beetje toe. Draai van het gehakt 4 bollen en druk deze plat tot het formaat van een hamburger. 

  2. Verhit een klein beetje vloebare margarine een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten in ca. 8 minuten mooi bruin.

  3. Snijd de rode ui in dunne ringen en bak in een pannetje met een klein beetje margarine lichtjes aan. Schep de ui uit de pan en bak de bacon knapperig.

  4. Was de tomaat en snijd deze in schijfjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel deze met een beetje citroensap.

  5. Snijd de broodjes doormidden en beleg elk broodje met een blaadje sla en een kipburger. Verdeel er vervolgens de schijfjes tomaat, de rode ui, de bacon en schijfjes avocado over.

  6. Hak de basilicum fijn met een mes en meng dit met de mayonaise in een kommetje. Schep op elke burger een flinke klodder mayonaise en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje.

Misschien vind je dit ook wel lekker!