Kipburger met gegrilde courgette

Kipburger met gegrilde courgette

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Kipburger met gegrilde courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • basilicum (enkele blaadjes voor de garnering)
    • 1 rode ui (in halve ringen gesneden)
    • 4 broodjes (vloerkadetten bijvoorbeeld)
    • 1 courgette
    • vloeibare margarine (en/of (olijf)olie)
    • zout en peper
    • 2 el olijfolie
    • 3 el groene pesto
    • 4 kipburgers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. 

  2. Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de courgette ca. 1-2 minuut per kant.

  3. Verhit wat vloeibare margarine en/of (olijf)olie in een koekenpan en bak de kipburgers ca. 8 minuten goudbruin en gaar.

  4. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de pesto. Leg er de kipburgers op. 

  5. Maak de burgers af met de gegrilde courgette en rode ui.

  6. Bestrooi met enkele blaadjes basilicum en kruid met zout en peper.

  7. Dit gerecht bevat 490 kcal p.p.
  8. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.