Kipburgers met een spinazie-tomatensalade

Kipburgers met een spinazie-tomatensalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipburgers met een spinazie-tomatensalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 350 g
    • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 4 plakjes (magere)
    • 3 el pesto met zongedroogde tomaten
    • 1 grote ui in 4 grote ringen (rest snipperen)
    • bouillonpoeder
    • 2 stevige grote appels (geschild in 4 parten)
    • 4 dunne plakjes mager spek
    • 4 grote (volkoren) broodjes (geroosterd)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng het kipgehakt met wat bouillonpoeder en de helft van de pesto. Vorm 4 burgers van het vleesmengsel. 

  2. Meng 4 eetlepels koud water met de rest van de pesto.

  3. Bestrijk de burgers en het spek aan beide kanten met wat vloeibare margarine en bak de burgers en het spek ca. 3 minuten aan iedere kant.

  4. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en bak de appelpartjes en de uiringen ca. 2 minuten rondom.

  5. Bouw de hamburgers op: beleg de broodjes met spinazie, tomaatjes, de burgers, appel, de gebakken ui en de verdunde pesto. 

  6. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en de verdunde pesto. Serveer dit apart bij de burgers.