Kipdrumsticks in sinaasappel-gembersaus

Kipdrumsticks in sinaasappel-gembersaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipdrumsticks in sinaasappel-gembersaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el slasaus
    • 200 ml
    • 600 g kipdrumsticks
    • 2 uien (in ringen)
    • 50 ml
    • 2 el zonnebloemolie
    • 200 g gemengde salade
    • 1 tl gedroogde munt
    • 1 kg vastkokende aardappelen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een braadpan de zonnebloemolie. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper en bak ze bruin aan. Neem de drumsticks uit de pan en fruit de uiringen in het bakvet.

  3. Voeg het sinaasappelsap met de gembersiroop toe en leg de kipdrumsticks terug in de pan. Stoof ze met de deksel op de pan in zo’n 20 minuten gaar.

  4. Neem de deksel van de pan en laat de saus nog 5 minuten inkoken.

  5. Meng intussen de slasaus met 1 eetlepel water, de munt en zout en peper naar smaak. Maak de salade aan met de muntdressing. Verdeel de aardappelen over 4 borden en schep er de kipdrumsticks met de sinaasappel-gembersaus bij. Serveer met de salade.