Kipdrumsticks met zoetzure rodekool

Kipdrumsticks met zoetzure rodekool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipdrumsticks met zoetzure rodekool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 el zonnebloemolie
    • 3 el
    • 600 g kipdrumsticks
    • 1 rodekool (800 g) (in reepjes)
    • 2 tl
    • 700 g aardappelschijfjes
    • 1 tl kerriepoeder
    • 3 el gedroogde cranberries
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Bak de koolreepjes 2 minuten.

  3. Voeg de suiker, de azijn, de cranberries en de tijm toe en stoof de kool afgedekt 15 minuten.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

  5. Bestrooi met de kerriepoeder en bak nog 1 minuut. Serveer de kipdrumsticks met de zoetzure rodekool en de kerrieschijfjes.