Kipdrumsticks piri-piri met aardappelen

Kipdrumsticks piri-piri met aardappelen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipdrumsticks piri-piri met aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild, in blokjes)
    • 600 g kipdrumsticks
    • 1 ui in halve ringen
    • 1 rode paprika (in reepjes)
    • chilipeper (of cayennepeper)
    • 200 g peultjes
    • 2 tl milde paprikapoeder
    • 1 bos peterselie (30 gr, fijngehakt)
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • bakplaat
    • 4 el zonnebloemolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng 2 eetlepels zonnebloemolie met de paprikapoeder, de knoflook en de chili- of cayennepeper naar smaak. Schep er de kipdrumsticks door en marineer ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  3. Leg de kipdrumsticks op de bakplaat en rooster ze in 40 minuten gaar; keer ze halverwege de baktijd om.

  4. Kook in een bodem water met zout de aardappelblokjes 5 minuten. Giet af.

  5. Verhit de resterende 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak de aardappelblokjes goudbruin. Bak de uiringen 1 minuut mee. Voeg de paprika en peultjes toe en bak de groenten in 6 minuten beetgaar. Schep er de peterselie met zout en peper naar smaak door.

  6. Verdeel de aardappelen over 4 diepe borden en leg er de kipdrumsticks bij.