Kipfilet met citroen-dilledressing

Kipfilet met citroen-dilledressing

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipfilet met citroen-dilledressing

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el wijnazijn
    • 1 citroen
    • 1 krop sla
    • 1 komkommer
    • 2 tl
    • 1 kg vastkokende aardappelen
    • 4 kipfilets
    • 2 el (fijngehakt)
    • bakplaat bekleed met bakpapier
    • 6 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Snijd de aardappelen in partjes. Schep ze op de bakplaat om met 1,5 eetlepel olijfolie. Strooi er het zeezout over. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 1,5 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp, dille en zout en peper naar smaak.

  4. Verhit in een koekenpan 1,5 eetlepel olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 12 minuten gaar.

  5. Maak de sla schoon en meng met de komkommer en de resterende 1,5 eetlepel olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  6. Verdeel de kipfilets over 4 borden en sprenkel er de dressing over. Serveer met de salade en geroosterde aardappelen.