Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes

Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g rozijnen
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 teen knoflook (fijngesneden)
    • 3 el Croma Mild met Olijfolie
    • 2 zakken spinazie (à 300 g)
    • 450 g aardappelpartjes (voorgekookt)
    • 1 ui (in ringen)
    • 4 kipfilets
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de aardappel-partjes op een matig hoog vuur in ca. 13 minuten goudbruin.

  2. Verhit in een braadpan de Croma Mild met Olijfolie, wacht tot de Croma bruin kleurt en bak de kipfilets op hoog vuur in 3 minuten rondom lichtbruin. Draai het vuur dan lager en bak in ca 15 minuten goudbruin en gaar.

  3. Verwarm ondertussen 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar in een wokpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en de spinazie erbij en roerbak dit in ca. 5 minuten totdat de spinazie geslonken is.

  4. Voeg vervolgens de rozijnen toe en breng de spinazie op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie, de aard-appeltjes en de kipfilet over 4 borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!