Kipfilet met vijgenvulling

Kipfilet met vijgenvulling

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Kipfilet met vijgenvulling

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets (elk 150 g)
    • 80 g gedroogde vijgen
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el margarine
    • 4 el (wijn)
    • 2 el Bertolli olijfolie
    • houten prikkers of satéstokjes
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak de vijgen grof en meng ze met de madeira. Laat 10 minuten trekken.

  2. Snijd de kipfilets met een scherp mes in, zodat er envelopjes ontstaan.

  3. Vul de kipfilets met de gehakte vijgen en steek ze dicht met een prikkertje. Kruid met peper en zout.

  4. Bak de kipfilets in een pan met hete olie aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en laat ze nog 6 à 8 minuten braden, tot het vlees gaar is.

  5. Doe ten slotte de margarine en de paprikapoeder in de pan en overgiet de kipfilets ermee. 

  6. Aantal kcal: ca. 272 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!