Kipfilethaasjes met koolrabi aardbeiensalade

Kipfilethaasjes met koolrabi aardbeiensalade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kipfilethaasjes met koolrabi aardbeiensalade

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kruimige aardappels
    • 400 g koolrabi
    • 200 g kipfilets (of kipfilethaasjes in 6 lange repen gesneden)
    • 1 mespuntje cayennepeper
    • 1 mespuntje versgemalen peper
    • 75 g rucola
    • 100 g aardbeien
    • 1 limoen
    • 2 el Becel met een vleugje olijfolie (20 g)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Snijd grote aardappelen in vieren en halveer de kleine. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe zodat ze net niet onder staan. Kook ze 7 minuten. Giet ze af, laat ze uitdampen en afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. 

  3. Schil de koolrabi en snijd hem in kleine blokjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun af. Pers de helft van de vrucht uit. Pureer 30 g van de aardbeien met het limoensap en 1 eetlepel koud water. Breng het op smaak met een snufje cayennepeper en peper.

  4. Schep de aardappelen met 1 eetlepel vloeibare margarine door elkaar, verdeel ze over een ingevet bakblik en bestrooi met peper naar smaak. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lichtbruin. Keer ze na 15 minuten.

  5. Dep intussen de kipfilet droog met keukenpapier, wrijf ze in met het kerriepoeder en peper naar smaak. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 4 bruin en gaar. Keer ze halverwege de bereidingstijd.

  6. Schep de koolrabi met de rucola en de aardbeien door elkaar. Lepel de aardbeienlimoendressing erover en bestrooi met de limoenrasp. 

  7. Verdeel de kip en de salade over 4 borden. Serveer met de aardappelen.

Koolrabi is een heerlijk knolletje dat qua smaak aan radijs doet denken. Erg lekker om te combineren met aardbeien maar ook sinaasappel is een beproefde combinatie. Met de in Becel met een vleugje Olijfolie gebakken kipfilethaasjes zet je een lekker zomers gerecht op tafel.

Bron: Becel